FreeOZ用户注册
楼主: snapdragon

[以书会友] 再起楼——运动与爱,不舍情怀 holistic health

4 Pull your inner arms up from the elbows to the shoulders. Move your torso toward your legs. Feel the stretch
from your palms to your heels. Now exhale, and stretching the base of your neck, lower the crown of your head to the floor. Hold the pose for 15-20 seconds. INTERMEDIATES Before you lower your head, move the deltoids deep into the shoulder joints and lift your shoulder blades. Press both  your palms down on the floor and pull your sternum up toward your diaphragm.

因我最敬爱的Kevin妈妈似乎是个颜值控,因此以后,我准备改变策略,用这个体势说明,但图图,去网络上找高颜值的,以期取悦于小K妈妈。嘿嘿

评分

kevin妈妈 + 50 你太可爱了!
春浅 + 50 安慰一下……

先说声对不起,我想说点较真儿的话。

说到练瑜伽,其实也包括其他健身项目,据专业人士说,平常身体没什么问题的人,一开始健身,就会出现各种肌肉软组织的问题。因为大家本身就存在着各种不良姿势和代偿,如果没有真正专业的人指导锻炼,问题会更快凸显出来,而且在国内,健身、瑜伽、普拉提的教练老师们,大多数都有肌肉软组织的问题。据我所知,澳洲健美界比赛排名很靠前的人也有这样的问题。。。

所以,如果大家在锻炼过程中,如果出现哪里酸痛的问题,比如瑜伽的某个体式,就不要强迫自己照着标准动作靠拢,先停下来;比如撸铁,举杠铃时肩部某些地方疼,或者发现姿势有问题,停下来不要做了。即使是看起来再简单不过的跑步也是,跑着跑着就会出现很多问题,肩膀疼、腰疼、腿疼、膝盖疼、脚踝疼、脚底疼。。。以上,都要找专业老师请教,如果他们不知道,就找更专业的。。。

其实我也不专业,只是上过一些课。如有不爽,可以把你的书扔过来

评分

annahw + 50 love is never say you'r sorry.
春浅 + 50 我很赞同!

HPEB 发表于 10-12-2018 09:07
先说声对不起,我想说点较真儿的话。

说到练瑜伽,其实也包括其他健身项目,据专业人士说,平常身体没什 ...

已经有段时间不运动的我,忽然一运动(踢球)腰酸腿疼,默默下次就不去了......
我也是同意慢慢来的,适合自己的比较好

评分

annahw + 50 哈哈,浅妹纸……

annahw 发表于 8-12-2018 18:54
因我最敬爱的Kevin妈妈似乎是个颜值控,因此以后,我准备改变策略,用这个体势说明,但图图,去网络上找高 ...

你不用为我改变,你喜欢内涵的大叔,继续发大叔

评分

annahw + 50 我要找,已经想了很久了

annahw 发表于 8-12-2018 18:54
因我最敬爱的Kevin妈妈似乎是个颜值控,因此以后,我准备改变策略,用这个体势说明,但图图,去网络上找高 ...

你找的大叔一定不是我的菜,来来来,看看我找的肉

评分

annahw + 50 唉唉,我还是找运动美女图吧,男生确实不是.

kevin妈妈 发表于 10-12-2018 10:48
你找的大叔一定不是我的菜,来来来,看看我找的肉

你居然是这样的孩子他妈!!!

不过,我们喜欢

评分

annahw + 50 太可爱+1
kevin妈妈 + 50 你太可爱了!

春浅 发表于 10-12-2018 09:29
已经有段时间不运动的我,忽然一运动(踢球)腰酸腿疼,默默下次就不去了......
我也是同意慢慢来的,适 ...

不是慢慢来,只要练得有问题,都会有。踢球是更剧烈的运动了啊,老胳膊老腿的,必须热身做足

评分

kevin妈妈 + 50 我很赞同!

HPEB 发表于 10-12-2018 17:19
你居然是这样的孩子他妈!!!

啊!孩子的妈应该是怎样的?

评分

annahw + 50 你的人设是端庄秀丽。

春浅 发表于 10-12-2018 09:29
我也是同意慢慢来的,适 ...

长时间不运动,忽然去踢球,肯定腰酸腿疼啊。

评分

annahw + 50 脂肪吃醋啦

从前欣赏美女,即使在同性的角度,也是喜欢文静的闺蜜。
就象俺家婆婆当年对俺的评价,“看上去还挺文静的哦?但又啥都会做。” 她甚至开始问我会不会锈花。亲,您这不是在恶婆政审儿媳范儿,是厂长在找女工吧?感脚就是频率比较相近。
过了而立之年,开始慢慢不喜欢这个柔弱的寄已,闺蜜里面也是运动达人的数量显著增加。在路上欣赏美女也是运动出来的美女更让人觉得眼前一亮。

至于男生,我眼里只有我的两位男神,哈哈。

今天先就上一个美女plank .

有一个节目叫瑜伽体势对与错,要在那个节目里盗段时间图图,所以垃圾时间,插播广告……

kevin妈妈 发表于 10-12-2018 19:41

突然换到接地气的调皮范儿 有人表示不适应 哈哈 我是很适应的

kevin妈妈 发表于 10-12-2018 19:41

突然换到接地气的调皮范儿 有人表示不适应 哈哈 我是很适应的

8. Corpse Pose (Savasana) with blocks on head

This variation of Savasana uses blocks on the head: one to steady, and one that is resting on the forehead to calm the mind.

annahw 发表于 11-12-2018 12:47

我一直都是很接地气的啊

评分

annahw + 50 一直女神,welcome to 凡间……

Workout fads come and go, but virtually no other exercise program is as enduring as yoga. It's been around for more than 5,000 years.

这句话真的是感觉有如行云流水。

锻炼潮流来来去去,但基本上yoga却是一棵绿了5000年的常青树

Yoga does more than burn calories and tone muscles. It's a total mind-body workout that combines strengthening and stretching poses with deep breathing and meditation or relaxation.

瑜伽不仅可以燃烧热量调节肌肉。它是一种身心平衡锻炼术,又结合拉伸与力量在呼吸、冥想与放松之间。

There are more than 100 different forms of yoga. Some are fast-paced and intense. Others are gentle and relaxing.

大概总共有100多种不同形式的瑜伽,部分快速而力度强;另一部分轻柔放松。

Examples of different yoga forms include: 以下为几种不同瑜伽举例

Hatha. The form most often associated with yoga, it combines a series of basic movements with breathing.
哈他。基本配合呼吸的动作,最常见的一种。它注重 阴阳平衡
Vinyasa. A series of poses that flow smoothly into one another.
动作串连
Power. A faster, higher-intensity practice that builds muscle.
力量瑜伽 。
Ashtanga. A series of poses, combined with a special breathing technique. 阿汤
Bikram. Also known as "hot yoga," it's a series of 26 challenging poses performed in a room heated to a high temperature. 热瑜伽,共26个固定体式
Iyengar. A type of yoga that uses props like blocks, straps, and chairs to help you move your body into the proper alignment.  有辅助工具,注重正确排列身体

Intensity Level: Varies with Type

The intensity of your yoga workout depends on which form of yoga you choose. Techniques like hatha and iyengar yoga are gentle and slow. Bikram and power yoga are faster and more challenging.

有些力度强,例如热瑜伽和力量瑜伽;而有些力度弱些,比如艾扬格和哈他。

Areas It Targets

Core: Yes. There are yoga poses to target just about every core muscle. Want to tighten those love handles? Then prop yourself up on one arm and do a side plank. To really burn out the middle of your abs, you can do boat pose, in which you balance on your "sit bones" (the bony prominences at the base of your pelvic bones) and hold your legs up in the air.

核心,有很多体式可以锻炼到每块核心肌肉。想让腰间泳圈消失吗?那就用一只手支撑自己做个侧板吧。想真的烧掉您的小腹赘肉,您可以做船式,您可以同时平衡坐骨(骨盆询问的坐骨尖尖)与伸向空中的腿部。

Arms: Yes. With yoga, you don't build arm strength with free weights or machines, but with the weight of your own body. Some poses, like the plank, spread your weight equally between your arms and legs. Others, like the crane and crow poses, challenge your arms even more by making them support your full body weight.

Legs: Yes. Yoga poses work all sides of the legs, including your quadriceps, hips, and thighs.

Glutes: Yes. Yoga squats, bridges, and warrior poses involve deep knee bends, which give you a more sculpted rear.

Back: Yes. Moves like downward-facing dog, child's pose, and cat/cow give your back muscles a good stretch. It's no wonder that research finds yoga may be good for relieving a sore back.

春浅 发表于 5-9-2018 14:17
不好意思,瑜伽听起来适合女性?

看你的ID还以为是女性呢?

kevin妈妈 发表于 5-9-2018 20:47
说这句话,看来你是不运动的人?很多男人也做瑜伽的啊。

就是,同性都可以结婚了,还这么局限自己思维

评分

kevin妈妈 + 50 你太有才了!

关键是你愿意吃乌龟吃的食物吗???

评分

周星星1832 + 50 谢谢分享!

kevin妈妈 发表于 5-9-2018 20:46
坚持运动,精神气确实不一样,人也健康。我已经很久很久没有病过了,连感冒发烧也没有。

我已经八年没运动过了,也没生病啊

评分

kevin妈妈 + 50 恭喜你!